Dokter Ina Vrints (Clinic 12b) over Cutera Xeo

 

Dr. Ina Vrints is als plastisch chirurg verbonden aan Clinic 12b in Antwerpen en het Heilig Hart Ziekenhuis in Lier. Als esthetische aangezichtschirurg, gespecialiseerd in niet-invasieve esthetische technieken, is dokter Vrints overtuigd van de betrouwbaarheid en de effectiviteit van xeo. Ze gebruikt het toestel al enkele jaren om allerlei soorten huidproblemen aan te pakken en boekt mooie resultaten.

“Ik werk al drie jaar met xeo en ben heel tevreden over de resultaten. Het toestel heeft verschillende handstukken, waardoor we allerlei soorten huidproblemen waarmee onze patiënten kampen, kunnen aanpakken: zowel vasculaire aandoeningen zoals couperose, maar ook huidverjonging, vlekjes door de zon of ouderdom, huidverstrakking, fijne rimpels en kraaienpootjes… We kunnen er alle kanten mee uit en kunnen op alle vragen van onze patiënten een antwoord bieden met xeo.”

Ik behandel ongeveer 15 patiënten per maand, maar werk maar één dag per week vanuit Clinic 12b. Ik ben namelijk als plastisch chirurg nog verbonden aan het Heilig Hart Ziekenhuis in Lier. Xeo is trouwens ook een perfecte aanvulling op bepaalde plastische ingrepen zoals facelifts en ooglidcorrecties om naast de chirurgische ingreep ook de huidkwaliteit van patiënten  te verbeteren.”

“Je kan een behandeling voorstellen op maat van elk patiënt. En dat maakt het net zo interessant.”

“Ik testte drie verschillende toestellen vooraleer ik xeo in gebruik nam en verkoos xeo omdat het het makkelijkst in gebruik was en het meest variatie bood. Doordat je verschillende handstukken kan aanschaffen, kan je ook je aanbod aan behandelingen sterk uitbreiden. Ik heb ondertussen vijf van de zeven handstukken die beschikbaar zijn en kan XX [1] behandelingen aanbieden. Xeo werkt met een touchscreen waar je heel makkelijk de instellingen kan wijzigen. Bovendien is het toestel mobiel, we gebruiken het in twee verschillende ruimtes en het kan dus ook aan twee kanten van de patiënt worden gezet. Én, het neemt niet veel plaats in. Enkele keren per maand zijn er live webinars te volgen en ik word ook regelmatig uitgenodigd om een workshop bij te wonen van Cutera. Daar delen experts hun ervaringen en praktische tips en worden case reports getoond. Maar ook voor ad hoc-ondersteuning kan ik altijd bij Cutera terecht. Ik ben een tevreden klant!”

“Ik zou xeo zeker aanraden aan andere esthetische chirurgen. Je kan niet dezelfde resultaten bereiken met andere behandelingen en het is een goede aanvulling op chirurgie. Maar ook zonder een chirurgische ingreep is het toestel efficiënt. Sommige patiënten ondergaan een xeo-behandeling om een plastische ingreep zo lang mogelijk uit te stellen, andere patiënten willen de eerste kraaienpootjes aanpakken. Je kan een behandeling voorstellen op maat van elk patiënt. En dat maakt het net zo interessant.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>